Ein practical joke?

Det er mykje som burde opptatt engasjementet mitt for tida: Situasjonen i Israel/Palestina, henrettinga av Akmal Shaikh i Kina eller naturkatastrofa i Oslo, der 3 cm nysnø skapar førstesideoppslag. Men eg kjenner det ingen plass.

For det er hockeypulverets død som tenner meg i bånn for tida! Det er maksimalt provoserande at denne fabelaktige vetle boksen må bøte med livet, fordi øvrigheita har funne ut at det norske folk må sparast for godteri som liknar på snus eller tobakk. Difor må også lakrispipa sende sine siste røyksignal til dei evige jaktmarker. I same venda har øvrigheita bestemt at me heller ikkje har godt av å sjå snus og tobakk, så difor skal desse plasserast i ugjennomsiktige skap. Det skal med andre ord verte vanskelegare å sjå Petterøes 3 enn eit pornoblad.

Idiotar.
For det første: Viss nokon er så svaksynte & trangsynte at dei ikkje ser forskjell på ei lakrispipe og ei tobakkspipe, så er det svært mykje anna som kan gå gale for desse. Er ikkje pærer og handgranatar ganske like til dømes? Men til alt hell, så kan du verken få kjøpt tobakkspiper eller handgranatar på Rema 1000. Teller ikkje dette for noko?

For det andre: Desse store stålkonstruksjonane som det Forbudne er plassert inni, er merka med svære krigstypar; S N U S - T O B A K K.
Men ellers er innholdet hemmelig...? Har vi lukkast med denne kamufleringa?

For det tredje: Skal me forfølgje denne logikken; altså forby varer som liknar på helseskadelege varer, så må sjølvsagt øl og rusbrus forbys også. Muligens må alt som er flytande forbys, så goodbye flytande Bremykt & kjernesunn skummamelk.
Eg gjentek; Idiotar.

Eg kunne funne uendelig mange meir eller mindre saklige argument for at dette er eit tullete forbud, men du er sjølvsagt enig med meg, så eg treng ikkje harselere meir. Men eg lurer jo på kven dei er, desse som finn ut at den voksne, fornuftige nordmann treng slik barnevakt? Og kor hentar dei ideane sine frå? Tydeligvis ikkje frå våre naboland, ettersom heile Sverige og Danmark kjem til å le seg ihjel når dette kjem dei for øyret. Hentar me i 2010 inspirasjon frå fjerne tiders diktatur? Og sist men ikkje minst; kor det har seg at me finn oss i alle desse forbuda? Det er ikkje lov å kjøpe alkohol etter kl. 18.00 -på slaget! Dessutan er det strengt regulert kor du får kjøpe alkohol. Det er stort sett berre lov å røyke ute i friluft eller inni stova di. Det er ikkje lov å drikke alkohol utforbi hagen din. Det er ikkje lov å kjøyre fortare enn 80 km/t over store delar av Strynefjellet. Det er berre lov å ta med seg 1 kg sjokolade inn til Norge.

I rettferdighetens namn; Det fins snev av fornuft i mange av desse forbuda, men når ein forbyr ting fordi dei liknar på andre ting, så syns eg det begynner å gå for langt. Er det nokon som held på med ein practical joke med oss? Er det nokon løgnasar som sit å ler seg ihjel ein plass, og lurer på kor langt kan me dra strikken? Kor mykje kan me forby, før folk begynner å reagerar? Kan me forby nødrim? Skal broddar bli påbudt? Klarer me å innføre 18-årsgrense på Facebook?

Eg håper virkelig det er dette som er tilfelle, og eg lovar å le høgast når spøken blir avslørt 1. januar. Men eg tek ingen sjansar, så imens hamstrar eg hockeypulver. Idiotar.

5 kommentarer:

 1. De burde jo tenkt omvendt. Her har de tydeligvis tenkt på den dumme ikke-røykeren. (Les: han som gikk i butikken for å kjøpe marsipanpølser men kom hjem med røyk)Som alle vet er røykere dummere enn ikke-røykere. Eller det finnes flere dumme røykere enn det finnes dumme ikke-røykere. Det er da sannsynlig at det finnes flere tilfeller av mennesker som går i butikken for å kjøpe malboro, men som kommer hjem med marsipanpølser. Et scenario helsemyndighetene burde tilstrebe, med andre ord, kjør på med tobakkslignende produkter som kan lure røykeren sånn at han gang på gang kjøper feil produkt i butikken.

  Forrøvrig minner Ole Ivars meg og inntak av hjemmebrent med 96% alkoholinnhold (ferlig med andre ord) Burde ikke da Ole Ivars fjernes?

  SvarSlett
 2. Endelig et nytt innlegg fra deg, herlig å lese! Er så enig med deg :-)) Hva syns du om at polet ikke har lov å selge varer på valgdagen? Tror ikke folk ombestemmer seg selv med 2 i promille..

  Ha en flott dag
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 3. Haha, eit strålande poeng, både Malina og Frøydis! Kjøyr på med tobakksliknande godteri, slik at røykarar får jobbe litt med å inhalere marspianpølsa si. Og promille på valgdagen skulle nok gå bra - valglokala har tross alt fjorten vakter.

  Himmel..

  SvarSlett
 4. haha godt skrive camilla...ej hekje ete lakrispipe på ja, gud veit kor mange år...men no fekk ej plutselig lyst på ei :-))

  SvarSlett
 5. Utrolig godt skrevet innlegg, virkelig bra :)
  Jeg er så enig så enig, som om jeg skulle sagt det selv. Lenge leve den norske stat - ikke veldig langt unna å være et diktatur nå igrunn...
  Jeg har herved lagt meg til som fast følger av din blogg og kommer snart tilbake :)

  Hilde

  SvarSlett

Morsomt om du legg att ei strofe ;-)