Værsegod, Den Norske Kyrkje!

Sjølv om eg verken sit på fremste rad eller står på lønningslista til Den Norske Kyrkja, så vil eg gjerne bidra med ei handsrekning - heilt gratis! Eg har nemleg ein perifer bekjent som har eit nært forhold til sin Gud, og ho ynskjer å få ei velsigning, før ho inngår ekteskap med den nye kona si. Biskopen seier nei til dette, og begrunner det med at det ikkje fins ein liturgi tilpassa denne anledninga. Dette kjem ikkje som ei bombe på meg. Det meste eg har høyrt i Kyrkja, er klipt og limt frå den 2000-år gamle boka. Kreativitet og nytenking står heller ikkje som kriterium i utlysningstekstane til biskop-stillingane. Difor skal eg herved, med den største glede, bidra til å løyse dette mikroskopiske problemet, slik at Anne-Mari & Gøril får forbønna si:

Forslag til liturgi for homofile tilfeller av djup kjærleik i kyrkja -->

Kjære brudepar!
Så fantastisk flott at dokke har komt hit i dag, for å bli via til ektepar!
Sjølv om det er fullstendig unødvendig, vil eg gjerne minne dokke på at det er ei stor og viktig hending når to mennesker velgjer å leve saman i eit ekteskap. I dag lovar dokke kvarandre støtte og samhold i alle livets forhold, både i medgang og motgang. Og dokke lovar kvarandre kjærlighet og truskap. Dette er det vanskeligaste løfte dokke kan gje eit menneske! Det krev enorm raushet og respekt, og det krev ein oppriktig vilje til å strekke seg veldig langt for å vere den støtta dokke treng i kvarandre. Ved å inngå eit ekteskap, blir dokke ein enhet - men dokke er fortsatt to sjølvstendige og likestilte mennesker. Og det er ingen verdens motsetning mellom djup og varm kjærlighet på den eine sida, og frihet og sjølvstendighet på den andre sida. Å elske, betyr å syne respekt for kvarandre! Skulle dokke nokon gang komme i den situasjonen at dokke ikkje lenger kan gje kvarandre dette, så har dokke mi fulle velsigning til å velgje ein anna veg. Men i dag står dokke her å lover å elske og ære kvarandre til døden skiller dere ad -  og det er eit forbanna godt utgangspunkt! Meir kan ingen kreve.

Så da spør eg deg, brud 1:
Vil du ha brud 2, som står ved di side, til di ektefelle?
(Antek at svaret er ja)
Så spør eg deg, brud 2, vil du ha brud 1 som står ved di side til di ektefelle?
(Antek nok ein gang at svaret er ja)
(Set gjerne inn dei autentiske namna istadenfor brud 1 & 2, for ein meir personlig touch!)

Strålande! Da er me enige! Og eg erklærar dokke herved for ekte ektefolk! Klin til!


Eg håpar ikkje Den Norske Kyrkje no kjenner seg støtt av at den unnskyldningen dei har brukt dei siste 3-4 åra, herved var løyst på ein snau time...

2 kommentarer:

  1. Bravo!! ( rungande applaus)

    SvarSlett
  2. Det er så gale, og det er ikkje første gang kyrkja i Hareid er i sentrum i ei homofili-sak. Kjenner eg Hareidssamfunnet rett, er det fleire som engasjerer seg i saka.

    Eg blir trist og sint, på AM og G sine vegne. Idioti... ARGH!

    SvarSlett

Morsomt om du legg att ei strofe ;-)