Stabilt sideleie er ut.

Eg likar å tenkje at eg er eit moderne menneske. Eg begynnar riktignok å trekke på åra, men viss eg treng ein sjølvtillit-boost, kjøper eg berre ei flaske vin:
- Kan eg få sjå legitimasjon?
- Klart du kan! Men mulig du ikkje kjenner meg igjen på bildet. Det vart tatt når eg var 18. Mykje har endra seg på 13 år, gitt...
Eg syns det er så morsomt å sei dette, at vinsamlingen begynner å bli ganske stor etterkvart.

Men å vere eit moderne menneske, innebærer mellom anna at du må like endringar. Du må ta nye IKT-løysningar på strak arm, du må gå stødig på utrygg is og du må holde deg oppdatert. På alt. Du visste vel at Pam i Home & Away er blitt gravid??

Men innimellom glipper det litt. Innimellom får eg litt overdose av endringar. I stjålne øyeblikk kan eg arrestere meg sjølv i å savne Brev-Giro, blodpølse, Kiss-kort, Ball-gensaren, Fragglene, Rubiks kube, Ghostbusters - og i dag savna eg til og med stabilt sideleie.

For det heiter ikkje det lengjer. Eg var på førstehjelpskurs i dag, og fekk ein nødvendig repitisjon på livreddande innsats. Men vart litt overraska over kor mykje endringar som har skjedd i livredning dei siste åra. Eg er jo glad for all ny forskning på korleis ein meir effektivt kan redde liv, så at 15 kompresjonar er vorte til 30, syns eg er strålande. Og eg forstå poenget med at det ikkje er vits i å leite etter pulsen lengjer. Og eg klarte også å svelgje at det ikkje lengjer heiter gjenopplivning. No heiter det livredning. Lingvistisk er det eit bedre ord. Eg kjøper den.
Men når den sympatiske sjukepleiaren fortalte at det heller ikkje heiter stabilt sideleie lengjer, så vart det ein endring for mykje for meg. No heiter det sideleie. Men det er altså ikkje stabilt, lengjer..? Det kan jo unekteleg høyres ut som ein bagatell, men når me til og med må endre på det som er stabilt, så begynner den mentale alderen min å løpe løpsk. Den spring mot dei gamle grinebitarane, som fortsatt svergar til Brum, kamferdrops og bukseselar.

Eg må visst kjøpe ei ny vinflaske i dag...

2 kommentarer:

  1. Ein god latter forlengar livet, veit kar ein skal sende sitt tomme blikk og oppbrukt hjernekapasitet på ein dårleg dag -> eg trur på eit liv før døden, here I come!

    SvarSlett
  2. Hehe, godt eg kan underholde deg, Hege :-)

    SvarSlett

Morsomt om du legg att ei strofe ;-)