Tjukkedeisa goes slim!

- ei dokumentarisk slankesoge -

1. januar 2009
Eg er satt på slank.
Det er vel det mest uorginale nyttårsforsettet, men eg har nett stått i fare for å feire nyttårsafta i morgonkåpa...saman med svigers. På dressen var det kun skoa som passa. Så idet eg sjekka ut av Alexandra Hotell - fråtseriets høgborg - så starta DramaQueen-Tjukkedeisa slankekuren sin. 92 kg. BMI 34,21.

3. januar 2009
Ai, ai, ai! Blodsukkeret er lågt! Ser potetgull når eg lukker augene, slevar når eg åpnar kjøleskapet og myrdar tidenes minste edderkopp med fjorten tramp. Det vil altså sei at den vetle rakkaren vart drept av 1283,8 kg. Til pass åt han!

5. januar 2009
Eg har vert på spinning. Og med tre knekkebrød i magen, er det vanskeleg å fokusere på beinhard tråkking. Så istaden vert eg voldsomt fascinert av den middelaldrande dama foran meg. Sikkert fått seg ny, fresh treningsbukse til jul, type inntil-sittande, rekk ned på leggen. Men det fascinerande er at ho har knestrømper under! Sånne tynne, svarte strømper! Såg for meg heile scenarioet dama sikkert var igjennom før ho kom: "Kor er knestrømpene mine, skal tru? Åja, under K i kommoden ja. Håddu. Eg rispa visst hol med neglene. Jaja, da er det berre å finne fram blank neglelakk. Godt det fortsatt er ein time til sykkel-treningen startar. Rekk å legge håret også da. Dam-di-dam-di-dam"

7. januar 2009

89,7 kg. BMI 33,09. Knekkebrød er ganske godt.

10. januar 2009
2. laurdag på slank. Ser ut til å bli ein litt meir harmonisk dag enn forrige laurdag. Ikkje drept noko eddisa enda. 2 dietorelle, type rosa, til laurdagsgodt.
Slit litt med motivasjonen etter å ha sett ei "Big is beauty" reklame. Er eg virkeleg på veg vekk ifrå å vere beauty?? Eksistensiell livskrise coming up!

12.januar 2009
På vannvogna! Eit nært familiemedlem har fortalt meg at fettet renner ut når eg tissar. Så no er slagordet: Drikk vatn! Tiss fett!

15. januar 2009
Gla`nyhet! Inga-Låmi er avlyst!
Det såg nemleg lengje ut til at eg måtte gå det 3 mil lange langrennsløpet Inga-Låmi. Eg kjente intuitivt første gang det vart snakk om rennet at "Usj, detta gidd eg ikkje. Risikere å verte forbigått av 50 år gamle damer med panneband og super-gli? Kladde meg gjennom løypa, vekslande mellom fiskebein, kalvbein og beinsnurr? Som verdens dårlegaste både vinnar og tapar, veit eg at den einaste måten eg kunne komt igjennom dette med æra i behold, hadde vert å spurte til første passering for å få ei høveleg tid, for så å knekke lårhalsen tvert av bak første og beste grantre.
Men etter eit ekstraordinært familieråd, har me fabelaktig nok funne ut at "det av økonomiske årsakar muligens høver bedre til neste år". Puh...
87,9 kg. BMI 32,35

16. januar 2009
Sei meg...denne BMI indeksen..?? Står det for BeinMargIndeks? Eg anar ikkje kvifor, men eg har iallefall underholdt meg sjølv i det siste med å rekne ut min BMI etterkvart som eg tissar fett. Men resultatet er kvar gang "Du er overvektig". Så eg har da simulert reknestykket litt, for å sjå kortid eg kan få meldingen "Du er normalvektig." 85 kg? Nei. 80 kg? Nei, fortsatt overvektig. 70 kg da! Nei, fortsatt overvektig. Så begynner eg å verte forbanna. 54 kg??! Ja, da vart eg jammen santen normalvektig. Inni svarten..skal eg ned i 54 kg?? Er du klar over kor lite det er?? Eg må da nærmast halvere meg sjølv?? Eg kjem da for pokker til å bli for liten for bunaden min! Sjukaste....

18. januar 2009
Søndagen, den attande dagen etter "omvendinga"! (Neida, Hans Reite, ikkje sånn omvendt.) Men på denne attande dagen skjønar eg brått samanhengen mellom sukkerabstinensane, BMI-frustrasjonen - og menstruasjonssyklusen. Så no er vekta oppe på 90 kg igjen, til trass for at dagens meny har bestått av 3 paracet, 2 cashewnøtter og ein halv pakke svisker. Min mentale alder har stege til 75+, men heldigvis er avføringen normal....

Men trass i min navlebeskuande slankedepresjon, så finn eg stor glede i at eg ikkje har gått i den såkalla Kvinnefella i allefall! (les dagens Dagblad, side 33) Der står det nemleg at ein i eit forhold skal passe seg vel for scenarioa:
- Du handler det lille, han det store.
- Du tar permisjon for å passe barn, han jobber.
- Du er blakk mens din mann sparer.
- Snakk ut!

Veldig glad for at me begge handlar stort og heftig, begge jobbar, begge er blakke og at me snakkar ut om absolutt alt, absolutt heile tida! (Forfattaren klør seg i hovudet...vent litt...er det ikkje dette som er den eigentlige kvinnefella???)

20.januar 2009
Der ja! No er eg i ein litt heldigare periode av menstruasjonssyklusen (av og til lurer eg på om det gjerne vert litt too much information her...), humøret er i alle fall stigande og fettet nærmast renn av!! Litt fleire sjukmeldingar og tekniske problem på jobb no, så skal du sjå eg finn att ribbebeina mine før påske!

21.januar 2009
Ouch. Eg gjekk på ein smell. Dattera i huset har nett fjerna mandlane, og går difor rundt å et is heile dagen. Eg merkar at eg får litt tics kvar gang ho kler av ein ny forfriskande is og setter tennene i den deilige, friske, fløyelsmjuk...kremt.. (Scenehenvisning: Forfattaren tek seg sjølv i nakken, gjer unna to tics og eit touretts-anfall, mens ho intenst tenkjer på lungemos).

Iallefall..eg sprakk. Utan at eg heilt registrerte kva som skjedde, var ein halv boks Dream med 58% belgisk sjokolade forsvunnen. Sporlaust!! Hadde det ikkje vert for den brune is-barten eg fekk, hadde eg aldri trudd det var eg som var den skuldige. Men ettersom katastrofa var eit faktum, var det berre å finne fram treningssko og pelle meg inn på treningssenteret. Pilates med stor ball var einaste høvelege time. Eg har ikkje vert med på det før, men eg kjente eg vart full i sjølvtillit når eg såg snittalderen var 45+, og eg tok meg sjølv i å seie "Hei bestemor" (inni meg altså), idet eg entra salen. Og eg måtte flire litt av dei innledande husmor-bekken-øvingane. Men etter tredje halsbrekkande øving oppå den gedigne og knallharde Pilates-ballen, fekk eg tørka av meg gliset i ein fei. Det heile utarta seg til å verte ei halsbrekkande rekke C-moment, og pensjonistane rundt meg svinga seg grasiøst rundt oppå dette plast-monsteret, utan verken føter eller hender nedi golvet. Mens eg kalva rundt med alle mine 33 BMI og hadde konstant tre kroppsdelar for mykje nedi golvet. Og no, to timar etterpå, kjenner eg at det går mot ein ny dag med gangsperre heilt oppi eggstokkane. Forbanna is.

23. januar 2009
Kjære dagbok, fra NO har eg ferie i ei veke! Ferien skal tilbringast på treningsleir i Hovdebygda, med slagordet "Korn & kli får fettet på gli!". Den intensive kuren har følgjande bakgrunn:
- Ulempa med å slanke seg offentleg på dette viset her, er at svært mange i min umiddelbare omgangskrets ser intens på magen min og flirer kvar gang eg møter dei. Nærmare eit sosialt sjølvmord skal det godt gjerast å komme...
- Eg har vert så veldig intelligent at eg skriftleg har klaga på treningstilbodet ved ToppTrening. Det forpliktar jo litt, kan du sei...Treningssenteret har satt opp fleire timar, så no må eg berre ta meg fri frå jobb for å beholde æra. To økter om dagen!
- (Mens kona og barnet er på jobb og skule, får eg OMSIDER ein anledning til å lure i meg is utan å verte ferska..)

24. januar 2009
Etter snart ein månad på slank er det ein ting som slår meg; Håddu, kor gladkristen eg er blitt!! Eg sit her på ein laurdagskveld, med eit glas vatn, ein boks med aprikos og svisker, og til tross for at eg veit det ligg ei svær plate Fruktnøtt i skuffa, Smirnoff Ice står i kjøleskapet og frysaren er full i is - så sit eg her å smiler, knaskar avføringsmiddel og drikk kaldt kjeldevatn! Eg kjem til å ende mine dagar som eit beinrangel! Eg kjem til å sitje i ein godstol på Bakk-Ola å seie "Usj, nei takk" når eska med Mokkabønner går på rundgang! Eg kan sjå langt etter ei staselig Mahogni-kiste, ettersom eg mest sansynleg kjem til å få plass i ei fyrstikkeske på livets siste dag!

Jaja..dramaqueen enda..

26. januar 2009
Ok. No leikar eg ikkje butikk lengjer! Eg vart altså satt på slank 1. januar 2009, i det som truleg må vere verdas mest uorginale nyttårsforsett. No er det gått 4 veker, og 4,8 kilo av Camilla Gangsøy er borte vekk. Men dette går for treigt. Gjennom mitt 30 år lange liv, så har svært mange velmeinande mennesker sagt eg har lite tolmodighet, og dei har heilt rett. Men ettersom det synes svært vanskeleg for meg å bedre på det, så har eg tenkt å heller gjere det om til min største fordel.
Så idag har eg vert på SunKost, avd Amfi Ørsta. Det enda sånn:Og eg skal i fortsettelsen av denne bloggen presentere desse produkta. Byrjar idag med MethoDraine Detox, frå Ortis.

Førsteinntrykk: Eg vart umiddelbart svært glad i dette produktet, ettersom det var ein gratis vareprøve. Gudane skal vete det er lite som er gratis på SunKost.Vidare skulle den drikkast i ein fei, og eg gir pluss for alt som er hurtigvirkande i slankeverdenen. Så eg gir MethodDraine Detox ein seks`er på førsteinntrykk.

Sensorisk bedømmelse: Pakningsvedlegget fortalte meg at stoffet skulle blandast ut i 1,5 liter vatn og ha ein smak av grønt eple. Eg vart difor umiddelbart bekymra når blandingen syner seg å vere mørk brunt på farge. Etter ein lang utdanning i næringsmiddelbransjen, er eg alltid skeptisk til grønne ting som er brune, kjøtt som smakar fisk og ost som ikkje kan skjerast med ostehøvel (jf Synnøve Gulost). Det har med at dei forventa egenskapane syner seg å ikkje vere til stades. Skeptisk. Ettersom blandingen smakar sterkt parfymert grønt eple, gir eg MethodDraine Detox her ein tre`er.

Innhald og forespeila virkning: Hårre heite for ei blande! Hold deg fast:
Bjørk og mjødurt - lett vanndrivande
Artisjokk og løvetann - aktiverer kroppens rensesystem
Storborre og natt&dag - renser huden
Fennikel - stimulerer fordøyelsen
Grønn te - virker som en antioksidant
Tamarind, eple og drue - regulerer tarmfunksjonen

Reell virkning:
Å kalle dette produktet lett vanndrivande er dagens underdrivelse. Eg er tett som ei sil! For første gang i mitt liv har eg idag vert bekymra for om eg klarer å halde meg lekkasjefri..Det er litt skrekkblanda fryd, så eg gir MethoDraine Detox ein tre`ar på dette punktet og. Glad eg har ferie, for å seie det sånn.

Konklusjon:
Ortis skal ha ros for at dei klarar å få omtrent 14 urter og 17 typar ugras inn i 15 ml vidundermiddel som er sterkt vanndrivande. Men det smakar parfyme, og kjærasten min nekta meg eit kyss fordi eg lukta tang og tare. Og da er det ryk & reis til MethoDraine Detox. Terningkast 1 (kun fordi den var gratis)

27. januar 2009
Det er dag 2 av husmorferien min, og eg har svelgt unna dagens første dose med SunKost-produkt. Foreløpig har eg ikkje gått ned eit gram, men eg får kome attende med terningkast når eg har svelgt heile boksen.
I dag hadde eg eigentleg tenkt å starte dagen med litt yoga. Eg var å fekk akupunktur i går, og den kjekke dama tilbydde meg å låne ein instruksjonsvideo om yoga. Eg tenkte umiddelbart at det var fabelaktig med litt variasjon og nye impulsar, så eg slo til. Sjølvinnsikta er jo litt begrensa.

Så når huset vart stille i dag tidleg, senka eg ned persiennene på stova, satte på DVD`en og starta friskt med dei innleiande pusteøvingane. Eg høyrtes ut som Darth Vader der eg sto, men eg syns eg klarte meg godt. Men så datt eg av. Gangsperren frå søndag og mandag hogg tak i skrotten, og eg vart pressa eit steg bakover og rett ned i Ekornes Stress-less-sofaen, når gummidama på videoen synte si usympatiske side og ba meg stå med stive bein og ta med fingertuppane ned i golvet. Det er jo umulig. Men mens eg satt der, behageleg tilbakelent med beina på bordet, så kjente eg den avslappande effekten yoga skal ha - eg vart så avslappa at eg nesten holdt på å sovne der eg satt å høyrte på gummidama: "Pust inn, pust ut, pust inn, pust ut, pust inn, pust ut." Med eit så lett manus, var det vel ikkje vanskeleg å få den skodespelar-jobben der, tenke eg.

Så eg endar opp med å gje yoga terningkast 3. Det er ikkje den beste DVD`en eg har sett; litt lite handling og kjedeleg manus. Men avslappande underhaldning ein tysdag morgon. Og dama såg bra ut, men ho var for usympatisk etter min smak. Hadde ikkje øvelsane vert umulige, ser eg ikkje vekk ifrå at dei hadde hatt ein slankande effekt ;-)


Seint på kvelden den 27.januar 2009
Eg må gje eit terningkast til aerobic også. Og det blir 1, kun fordi det er underhaldande for andre å sjå på. Vanlegvis skyr eg som pesten all koordinasjon av hender og føter til musikk. Eg pleier å skulde på at eg er ein gamal fotballspelar, for det er av ein eller annan grunn alltid legitimt at fotballspelarar er stive, støle og utan koordinasjon. Men innimellom så er det umuleg å unngå. I dag til dømes, så inngjekk eit ørlite innslag aerobic i oppvarminga til ein styrketime. Det var snakk om å stå rett opp og ned, ta det eine beinet inntil det andre og tilbake. Også seier den mennesklige instruktøren: "Fortsett sånn, men legg gjerne til eit lite hopp for litt ekstra effekt". Det er ikkje for mykje å be om. Så eg tenkjer: "Jepps, klart eg skal legge til eit lite hopp!" og visualiserar inni hovudet mitt korleis dette skal sjå ut. Og inni hovudet mitt ser eg grasiøse moves, flyt og perfekt samsvar mellom musikken og bevegelsane.

Men så ser eg i spegelen. Hæ? Ei til med samme T-skjorte som meg?? Nei, det kan da ikkje stem...Hææ?? Samme shorts og? Kan det vere... E det der meg? Moi?? Eg skulle jo berre legge til eit lite hopp, jo! No ser eg jo meir ut som ein kvalross med slagside!!
Terningkast 1.

30. januar 2009
Etter 30 dagar på slank, og muligens ikkje heilt ønska utvikling på vekta, er det eit par ofte høyrte setningar i familien:

- Eg blir så fryktelig oppblåst av all denne frukta! Difor kan eg sjå litt fyldig ut..
- Eg trur det er noko gale med vekta vår..?
- Vektoppgangen skuldast nok muskelvekst. Alle veit at musklar veg meir enn fett!
- Eg har nok fått for lite kaloriar i dag - ikkje bra det heller! Får eg ein sjokolade??? *puppy-eyes*

1. februar 2009
Kjenner du att den utruleg gode følelsen når du omsider får noko du ikkje har fått på veldig lengje? Til dømes kor utruleg deilig det er med ein dusj etter ei veke på tur? Når alt luktar bål og håret er naturleg tova, så er såpe og shampoo heilt himmelsk deilig. Og kor fantastisk det er å ete grovbrød att, etter to veker på loffen i Syden? Eg ser heller ikkje vekk ifrå at det blir litt stas å komme på meieriet på mandag, etter ei veke med husmorferie, å kjenne lukta av ost og pengar igjen.

Og i går kveld hadde eg ei sånn utanfor-kroppen-oppleving igjen. Eg er litt skjelven enda. Situasjonen er altså sånn at verken eg eller kjærasten har fått potetgull sidan i fjor. Men etter eit ekstraordinært familieråd i går kveld, vart me einige om at ein pakke popcorn var akseptabelt på dette tidspunkt. 300 kcal delt på 2, passa også inn i kosthaldsplanen. Litt mykje salt gjerne, men me vart einige om å kompensere med enorme mengder vatn. Dessutan har me trena kvar dag denne veka, og syns me fortjente noko som popp`a litt! Med ein gang beslutningen var teken, vart det verkeleg fart i damene. Me kjøyrte i brennevinsfart inn til sivilisasjonen og reiv ein pakke popcorn ut av hylla og rakk akkurat å nappe ein video med i samme slengen, drog kortet og sprang ut i bilen. Satt på videoen og spretta posen - og vart forvandla om til to småungar. Med augene att, var nytelsen eit faktum idet popcorna smelta på tunga, og ingen av oss sa eit ord. Ingen av oss såg på videoen heller. Me veksla eit desperat blikk når skåla nærma seg tom, men forsto at no hadde me vert umåteleg heldige, og slo oss til ro med det. Og eg trur me begge to hadde lyst på ein røyk etterpå...

2. februar 2009
100 gram! På ei veke har eg gått ned 100 gram! Eg har levd som ei nonne, trena kvar einaste dag og hatt ein gladkristen haldning til alt godteri: "Nei takk, men veldig hyggeleg at du spurte!"
Men likevel kun 100 gram.
Og ein skulle ikkje tru at ein merkar noko til ein så marginal vektnedgang - men joda! Eg er veldig klar over kor eg har slanka meg denne veka! 50 gram av ringfingeren og 50 gram av hovudet. Fordi forlovelsesringen nesten dett av og fordi solbrillene satt ikkje så godt som dei pleier på laurdagens skitur.
Misforstå for all del ikkje; eg har fingrar som ein 50 år gamal gruvearbeidar, så det gjer ingen verdens ting at dei slankar seg litt. Og det hender eg er litt tjukk i hovudet også, men eg syns eg får hakket dårleg betalt for min nye asketiske livsstil. Skal det virkeleg ende opp sånn at ringen er for stor og dei gode solbrillene er for store - men bunaden passar perfekt??

4. februar 2009
Trening kvar dag, vege all mat og svelgje ein cocktail av OxyTarm & 30 days kvar dag, har omsider gjeve resultat. No er 6 kilo av Tjukkedeisa-Gangsøy borte vekk :-) BeinMargsIndeksen er sjølvsagt stadig for høg, men etter råd frå kjekke blogg-lesarar, har eg valgt å sjå vekk ifrå den.
Men idag trengte eg ein treningsfri dag, og tok heller ein tur på Bondalseidet med snart-kona-mi. Og eg er svært ambivalent i mine kjensler til ski. På den eine sida hatar eg ski. Fordi eg ikkje er noko særleg god. På den andre sida elskar eg ski. Fordi kjæresten vert så veldig glad, og glade damer er det aller finaste i heile verda. Så motivasjonen min for å gå på ski, er altså dei eletriske støta i magen som følgje av at ei sneisen dame med strøken teknikk alltid er foran meg.

Og denne motivasjonen er sterk. Til dømes sa eg umiddelbart ja den dagen ho lurte på om eg ville vere med til Pyttbu. Frå å knapt ha gått på langrennski, kjøpte eg meg nye ski og gjekk bak ho i fem mil og smilte. Så ville ho på topptur. Så då kjøpte eg nye ski og vart med på Nivane. Og dermed vart eg den første i historia som har rulla frå Nivane og ned til 1. vasshus. Då fekk eg kobla meg av skia.
Og foran årets sesong, har eg altså kjøpt telemarkski. Og eg kan slett ikkje telemark. Men taktikken min er at eg sender ho først utfor, så suser eg bak på noko som liknar slalom med telemarkski, og passar godt på at med ein gang ho stoppar - så tar eg noko som i mørke kan likne på ein telemarksving. Personleg har eg stor forståing for denne taktikken. Det er da så frykteleg slitsomt å gå ned på kne heile tida! Eg trenar dagleg på eit treningssenter der instruktørane har ein forkjærlighet for utfall-øvelsen. Og har ein tatt denne øvelsen kvar dag i ei drøy veke, så er det klart som glass at det ikkje er særleg freistande å gjennomføre ein djup og strøken telemarksving på fritida. Så eg forstår meg godt ;-)

6. februar 2009
Det tek ein månad og seks dagar å bli hjernevaska. Det oppdaga eg på Spar, avd Ørsta, i dag kl. 13.18. Eg var der for å handle inn til ein laurdagskveld aleine i go`sofaen foran TV`en. Kjærasten skulle på jobb og dattera skulle til pappaen sin. Og eg har spart kosemerker i over ein månad. Det skulle normalt bety at unge Gangsøy skal sitte med beina høgt, ein Wii-kontroll i den eine handa og den andre handa skal vere langt nedi ein godtepose. Og på Spar i Ørsta fekk eg all den inspirasjonen som normalt skulle vere nok. Mellom anna vart eg veldig inspirert av denne posen - Freia Klassikere. Men PLUTSELIG! INSPIRASJONEN FORSVINN! EG GÅR FORBI! Og for å gjere ein lang og forvirrande historie kort, så ender eg opp...altså på den planlagte fråtseturen til Spar for å førebu meg til ein kosekveld heime...så endar eg opp med to boksar druer, ei flaske Pepsi Max (uten kcal), tre kiwi og ein pakke lakris med 30%less sugar i ein miljøvennleg pose. Hjernevaska. Ødelagt. Har mista evna til å ete sjokolade. Livstilen er endra. Og eg savna den gamle livsstilen min!!!!

7.februar 2009
Det er på tide med ein ny runde terningkast. Og ettersom eg har vorte Sunkost sin nye testkanin, den feitaste rotta dei nokon gong har fått testa produkta sine på, så er det idag OxyTarm frå Gaia som skal vurderast.

Førsteinntrykk:
Sunkost på Amfi har ein svært god selgjar. Og det likar eg godt. Ho spør kva eg ønsker hjelp til, ho høyrer etter, ho svarar at ho veit akkurat kva eg treng, ho finn det fram og forklarar kor revolusjonerande det fungerar, ho seier ho har prøvd det sjølv, ho gir meg trygghet, ho tar imot betaling med Visa, puttar produkta i ein pose og ønsker meg lykke til. Fabelaktig! I motsetnad til om eg går på ein matbutikk, handlar for ein halv million og kassadama spør: Skal du ha pose? Nei, eg tenkte eg skulle stå her å ete det opp, eg - SJØLVSAGT SKAL EG HA POSE!!
Så ein sekser til Sunkost og OxyTarm.

Innhald og forespeila virkning:
Det fins ingen pakningsvedlegg i denne pakken. Da vert eg skeptisk, men etter å ha Googla OxyTarm, finn eg ut at det skal hjelpe mot hard mage. Hmm, eg har da aldri vert plaga med hard mage, tenkjer eg. Mi einaste plage er stor mage - kan Sunkost-dama ha høyrt feil? Har eg litt uklar dialekt? Vidare skal det hjelpe mot plakk i tarmen. Og det er da heilt umuleg å vete om eg har plakk i tarmen?? Han er tolv meter og ligg kveila opp inni meg, attpåtil med innsida inn. Korleis i alle dagar såg Sunkost-dama plakket mitt?

Reell virkning:
Eg hadde normal mage, ville ha liten mage, kjøpte noko mot hard mage og no har eg laus mage. Eg er litt forvirra. Trengte eg virkelig OxyTarm?

Totalvurdering:
Det er tross alt toalettet som i størst grad har merka at eg har gått på OxyTarm frå Gaia i 14 dagar.Det er heilt genialt å selgje eit produkt til 250 kroner mot noko - i dette tilfelle plakk i tarmen - som ikkje er mulig å sjekke om forsvinn eller ei. Men eg er vorte sunnmøring og let meg ikkje lure to gongar. Difor syns eg Biola er overlegen - kun 29 kr, dokumentert virkning og dritgodt, bokstavleg talt. Terningkast 1 til OxyTarm.

11. februar 2009
Plakkfri! Men dritlei. Slanking krev jo ein nærmast ekstrem utholdenhet og tolmodighet. Og ingen av delene er mine spesialfelt. Og ettersom Sunkost ikkje kan tilby lugubre preparat mot dårlig tolmodighet, så gjekk eg på Ørsta Folkebibliotek - og det er faktisk Norges første Almuebibliotek, visste dokke det? Nåvel. Der fann eg boka Meditasjon - vegen til å oversjå det mentale skvalderet i hovudet ditt!
Eg syns no gjerne den tittelen var hakket arrogant, men vart litt nysgjerrig på metoden. Så med stor entusiasme pløyde eg gjennom dei første sidene og kom til dei innledande øvelsane, som gjekk på å sitte heilt stille, vende fokuset innover og late som om ein var ein liten figur oppe i høgre hjørnet av hjerna, som berre satt der og høyrte på skvalderet. Eit lite utdrag av skvalderet eg observerte:

Du kan ta deg ein sjokolade, Camilla. Sjokolade er nemleg ein grønnsak. Joda, joda, joda, joda. Sjokolade kjem frå kaffibønner og bønner er ein grønnsak. Så er det litt mjølk i sjokolade, og mjølk er viktig - du vil vel ikkje utvikle osteoporose på dine yngre dagar?? Nok om det. Har du ikkje lyst på trening i dag, seier du? Ta deg ein sjokolade og legg deg ut i snøen istaden. Etter berre ei lita stund kjem du til å fryse så gale at du hakkar tenner - ergo mykje godt det samme som ein god time vibrasjonstrening. Og det skal visst vere uhyre effektivt. Dessutan kan du ta resten av treningen i natt. Ein halv times gange (i søvne) er nok til å dekke den anbefalte treningsmengden pr dag. Mykje meir effektiv å ta det om natta, veit du. Slepp du all denne trakkinga på dagen.

Etter ti minutt med meditasjon innser eg at eg ikkje er ferdig hjernevaska likevel. Det er nok ein del mentalt skvalder oppi der som treng ein ny runde med (h)OMO.

14. februar 2009

Kl 09.13
Det ligg ein Kinder Maxi sjokolade i kjøleskapet. Midt i glaningen.

Kl 09.58
Flytter han opp på øverste hylle.

Kl 10.23
Lett meditasjon på sofaen. Tenker på biknisesongen.

Kl 10.24
Ferdig med meditasjonen. Drit i bikinisesongen.

Kl 10.50
Rastlaus. Går å måker snø.

Kl 11.13
Himla mykje snø. Forbrenningen må vere på topp no.

Kl 12.50
Får Bjørg smykke med kjærasten - Never another you, står det.
Klarar nesten å gløyme Kinder Maxi på øverste hylle.

Kl. 13.10
Flytter Kinder Maxi ned igjen frå øverste hylle til midt i glaningen.
Eg er sterk.

Kl 14.04
Rekk akkurat å ta av papiret før heile sjokoladen er svelgt.

21. februar 2009
I snart 8 månadar har eg vert student ved Livets Harde Skule, med fordjupning i ost og ledelse. Som pensum inngår Ukeavisa Ledelse, og i forrige nummer fekk eg nokon gode tips om sentrale spørsmål ein skal stille seg i vanskelege saker - for å holde fokuset og sørgje for framgang.

Og det er ingen tvil om at det trengs meir fokus i denne slankesoga. Eg ser at (foreløpig) er mine blogglesarar høflege og krysser av i ruta for "Strålande - kiloane renn av" i spørjeundersøkinga. Men det er feil. Her er full stagnasjon. Og motivasjonen er synkande. Så difor må eg - offentleg - gå gjennom dei 18 spørsmåla som Ukeavisa Ledelse anbefalar for saker som står i sju steinar:

1. Kva er problemet?
Eg er feit. Viktig å vere tydelig. Kall ein spade for ein spade. Feit.

2. Kordan ser idealbildet ut dersom problemet ikkje fantes?
Gro Hammerseng.

3. Når vil du at problemet skal vere løyst?
I går.

4. Kven har kontroll over situasjonen?
Ingen.

5. Kva kan vere eit delmål?
Marit Bjørgen.

6. Kvifor er det eit meiningsfullt mål?
Snart-kona kjem til å gå i spinn.

7. Kva har du prøvd til no? Kva effekt har det hatt?
Yoga, knekkebrød, spinning, pilates, Method Draine, 30 days og OxyTarm.
Effekten er 6 kilo av - mest i form av blod, svette og tårer.

8. Kva meir kan du gjere?
Fryktar eg må over på tang & tare.

9. Kva enda meir kan du gjere?
Utlagt tarm og innlagt vatn

10. Kva egenskapar og redskapar har du som du ikkje benytter deg av?
Vilje og sjølvdisiplin.

11. Viss du hadde hatt meir tid, kva kunne du gjort da?
To treningsøkter per dag...men da hadde eg hatt meir tid å ete på også, så den går vel opp i opp...

12. Kva ville du gjort viss du hadde hatt meir pengar?
Leita vidare etter nåla i høystakken på Sunkost...

13. Viss ein god venn hadde hatt det samme problemet, kva råd ville du gitt da?
"Neeeeida, du er ikkje feit!"

14. Kva hindrar deg i å følgje rådet?
Sjølvinnsikt.

15. Kven har behov for å vete om planane dine?
Ja, dei er vel igrunn offentleggjort til heile verda via denne sida..

16. På ein skala frå 1 til 10 - kor fast bestemt er du på å gjennomføre?
Her er jo ingen spor av jerndisiplin akkurat, eg trur eg må innrømme ein 3`ar.

17. Kva hindrar deg i å sei 10?
Det 4. bud: Du skal ikkje lyge. (Har jo ikkje peiling på om det er det 4. bud, men tok ein råsjans)

18. Kva kan du gjere for å auke din besluttsomhet sånn at du når ti?
Ser ikkje noko anna alternativ enn å klone meg med Ole Einar Bjørndalen.

Ja..no føler eg at fokuset er på plass..;-)

28.februar 2009
Eg har ei høne å plukke med Gaia. 30 dagar er gått og eg har avslutta den såkalla "vindunderkuren" 30 days, som i sin reklame - fronta av Brit Elisabeth Haagensli - påstår at ein går ned 1-2 størrelsar på 30 dagar. Eg er eit levande bevis på at det ikkje skjer. Men eg foreslår skylddeling mellom Gaia og meg, ettersom eg i etterpåklokskapens klare lys, ser at eg har handla klanderverdig:

Førsteinntrykk:
Til dyrare sånne preparat er, til større tru får eg på at det virkar. Det er jo det eldste trikset i marknadsføringsboka, men likevel går eg på limpinnen og denne gang stolte eg blindt på 30 days. Eg hadde virkelig klokketru! Det var like før eg tok ein handlerunde og kjøpte inn kle i to størrelsar mindre med det samme. Terningkast 6

Gaia og marknadsføring:
Bakpå boksen er det ein liten klistrelapp, der Gaia har littegrann plass til å spele ut sine siste trumfkort, slik at ein tvilande kunde skal verte hellig overbevisst og kjøpe produktet. Det er altså svært avgjerande at ein klarer å utnytte denne plassen godt. Dei skriv følgjande: "Kroppsfett må du ha, men for mye kroppsfett kan i følge forskerne være ugunstig"

Eg er i dag direkte flau over at eg lot meg overbevise av dette tynne trumf-kortet...Terningkast 0.

Forespeila virkning:
"Rense og styrke fordøyelsessystemet, stimulere kroppens evne til å kvitte seg med avfallsstoff og støtte vårt naturlige immunsystem - og dermed motvirke stress."
Det er da besynderlig alt eg har trudd på...for eg hugsar faktisk at eg tenkte: "Motvirke stress også, ja? Ja, det trengs! Harde tider i meieribransjen. Gode greier dette 30 days!"

Reell virkning:
Gir egentlig denne setningen meining: ..styrker immunforsvaret og motvirker dermed stress...? Nei. Og kan nokon av desse virkningane virkelig dokumenterast? Neppe. Men me(eg) let oss(meg) lure! Gaia rølar iveg og lagar ei lang liste dette skal hjelpe mot, og skriv nederst: Kombinasjonen av 30 days, fysisk aktivitet og eit sunt kosthold hjelper deg med å halde magefettet borte! Etter 30 dagar har eg jo skjønt at 30 days bidreg heilt marginalt i den kombinasjonen! Terningkast 0.


Konklusjon:
Terningkast 0. Eg foreslår altså skylddeling mellom Gaia og meg sjølv. Eg burde strengt tatt forstått at når Gaia ikkje får tak i nokon andre enn Brit Elisabeth Haagensli til å fronte produktet sitt, så har dei ureint mjøl i posen. Misforstå ikkje; Brit Elisabeth Haagensli er ei kjekke kjelle. Ho var litt uheldig som kom på siste plass i Melodi Grand Prix i 1975, men tok seg kraftig opp og var direkte morsom i Fredriksson Fabrikk. Men etter gjesteopptredenen i Hotel Cæsar, så kjenner eg at eg slit med truverdigheten til fru Haagensli.


Og etter vel 2 månadar som slanke-bloggar, avsluttar eg dette kapittelet. Eg har mista trua på heksebrygg-bransjen og forstår at einaste måte eg kan slanke meg på er å ete sunt og trene. Og tru meg; det er ikkje den heilt store underholdningsverdien i den prosessen lenger ;-)

12 kommentarer:

 1. Ja ej e sikker på atte BMI betyr beinmargindeks, og det e heilt klart atte skulle du bli berre 54kg Camilla ville du bli en skugge av deg sjølv. Tenk deg kor skrapa og skrukkete du ville bli...ikkje ei einaste kvinneleg form, berre reine flate og hol på rett plass hehe. No når eg er komt i den alderen som ho som sat framføre deg på sykkel så kan eg ikkje gå på slike sykkeltrimmeplassar. Eg orkar ikkje å bruke så mykje tid på å gjere meg presentabel nok.
  Stå på Camilla, ver den du er:-)

  SvarSlett
 2. Hehe, godt du minner meg på rett perspektiv, Janne! Frisk, sunn og rett holsetting er det som teller. Takk ;-)

  SvarSlett
 3. Kor herleg befriande du skriv - takk og lov at du har lagt att spor etter deg på bloggen min slik at eg kunne oppdage deg!!! No har eg rulla meg raskt nedover sida di, flira godt og konstantert at her er det mykje- godt lesestoff! No er det nattatid, men i morgon kjem eg tilbake og då skal eg lese MYKJE meir! Ynskjer deg ein fantastisk BMI(s)-fredag!

  SvarSlett
 4. Du e bare heilt herlig Camilla!
  Skratta godt her eg sitte. :oD
  Eg vil bare sei en ting, og det e at BMI e bare tull å måle, mål fettprosenten så får du et heilt anna syn på livet ;) Lykke til!
  Janne N

  SvarSlett
 5. Du skriv fantastisk godt. Ler meg nesten bevisstlaus her eg sit. Kjenner meg godt i det du skriv om BMI og slankehysteri. Det må vel ta tid å få vekk alle desse gode kiloane som visst nok kallast overvekt, men du kor fantastisk det var då dei kom. (god og feit mat, sjokolade, is og kaker)
  Eg vel heller å ta vare på formene eg, så får slanking vere slanking...

  Legg deg til på blogglista mi eg, slik at eg får følgje med på om desse vidundermidlane du har kjøpt har noka effekt. 8har faktisk nokre av dei i skapet eg også...uopna)

  SvarSlett
 6. Eg var så (u)heldig å gå på vekta på kreft.pol. forrige mandag og hjelp eg fekk sjokk. Sjølvom Bjørn har som mål å halde vekta så treng no vel ikkje det ha den effekten at alt han et legg seg på mine sider vel.... Iallefall så kom eg til at her må det vist til ei slags ta seg saman periode for meg og. Så du sjønar eg les bloggen din med store auge kvar dag. Kuttar karbohydrat og går tur...det får bli med det og så håpar eg at du finn vidunderkuren i dine nyinnkjøpte produkt.
  Klem Janne Tove

  SvarSlett
 7. Eg ler meg i hel... Du skriv fantastisk morsomt! ;) Slanking er ikkje for pyser altså! Er i same bås, men prøvar den omvendte metoda. Les på www.katolyse.no. Det funkar! ;) Men ser du har skaffa deg div. remediar så blir spennande å sjå kor det går.. ;)
  Fant link til deg på møre si heimeside forresten.. ;)
  Lykke til! :)
  Helsing ei av dei maaaange slankarane i Volda.. ;)

  SvarSlett
 8. Telemarkstil....pytt pytt ka e det? Nei eg har ein annan stil som er mykje verre og krev mykje meir enerig å utføre, nemleg Janne Tove stil. Eg trur den kanskje liknar litt på Camillastilen som du beskriv.

  Mitt motto: Syng, syng, syng og ver gla...stå på ski med den stilen du har...

  Å so fekk eg ein aha opplevelse...no veit eg kvifor Bjørn går på ski...rett bak meg.
  Ha ein fortreffeleg kveld Camilla og hels "snart kona di" Ka tid det skal skje forresten?

  Klem

  SvarSlett
 9. Eg vil bare anbefale å øve litt meir sånn at du får inn telemarkstilen. Det e så knakande moro, og du får knallsexy lår. Hehe. Tenk på at konemor kan få nyte synet av Camilla i fint driv. :)

  SvarSlett
 10. Jeg sitter her og virkelig storkoser meg med bloggen din, tiltross for at klokka er snart tre og jeg burde ha lagt meg for flere dager siden. Du skriver rett og slett utrolig underholdende, jeg tør si, en av de artigste bloggene jeg har lest. Jeg klikker definitivt på "følg blog" knappen!

  SvarSlett
 11. Søkte på methodrain detox og enda opp her, men her vart eg sittande og lesa, du skriv hysterisk morsomt :o)) Takk for litt humørfyldt stoff på morgon kvisten..:O)

  SvarSlett
 12. Samme som anonym over her : ) Du skriver kanllgodt !! stå på og lykke til med slankingen! Det går an, You can do it ; )

  SvarSlett

Morsomt om du legg att ei strofe ;-)