Legge ned Volda sjukehus og ansette Svein-Magne Pedersen i Ørsta Kyrkje??


Dette er jo eit ubetalelig bilde! Bokstaveleg talt ubetalelig. Han tek nemleg 14 kr minuttet for å sitte sånn...

70% av det norske folk er medlem i statskyrkja, men kun 2% finn meining i å gå i kyrkja. Heilt til Svein-Magne Pedersen kom til Ørsta kyrkje. Da vart det fullt, og dei siste gjekk ikkje før kl 2 på natta. Eg er usikker på om eg skal le eller bli forbanna.

Først må eg le litt. Han påstår nemleg å ha helbreda ei kvinne for sin plattfot. Ho kom inn i kyrkja med plattfot, men kunne altså trippe ut av guds hus med ein fin bue under foten. Det er jo strålande! I tillegg har han kurert Aids og kreft - alt står på CV`en hans! Ikkje det at han treng ein CV. Han har fast jobb i Misjonen Jesu Leger, og som lege utdanna av Jesus, så tjener han naturligvis svært godt. 14 kr minuttet, som sagt.

Så må eg bli litt forbanna. For når dei sønderknuste foreldre til eit lite dødt barn kom til han, så klarte han ikkje å vekke barnet til live igjen. Han prøvde å vekke to andre døde til live også, men det gjekk ikkje. Kom dette overraskande på nokon?  Eg anser heile oppdraget som usedvanleg uetisk, for ikkje å seie dødfødt. 

Eg trur eg må legge inn ei aldri så lita kveldsbønn på at tomsingane i Helse Vest ikkje kjem på den kostnadsbesparande idèen om å legge ned sjukehusa i distrikta, for så å ansette Svein-Magne Pedersen som heile møre sin fastlege.  Nærmare svindel enn dette, trur eg ikkje det er muleg å komme.

3 kommentarer:

 1. Såg du bilde i avisa?? Ikkje en kjeft so torde å vise tryne sitt til fotografen...d ha fan ikkje ej helle tort... At han kanskje he evne som healer, tja, mulig det. Men å sei at det e Gud og Jesus sitt verk blir blasfemisk i mine auge... Viss han her typa ha greidd å vekke døde til liv igjen, ka du trur for et renn de ha vore til kontore hass?? Han ha tent alvorli mykje penge... La no dei døde få fred enten det er no barn eller vaksne. Synst det e forkasteli å etisk uansvarlig å tene penga på andre si sorg på den måten han gjer. Lukta det kvakksalveri?

  Sånn, då fekk ej sagt mitt ej også...

  SvarSlett
 2. Jeg hørte dette på radioen på tur til jobb i går og holdt på å kjøre av veien!!! Jeg blir lamslått av at en mann som kaller seg kristen skor seg på folks desperate sorg på en sånn måte!! Hvor grusom går det an å bli??? (og hvem tror at et dødt barn skal våkne...)Saken er uetisk, smakløs, vulgær, forferdelig...Hipp hurra for den norske kirke..."Gud kan jeg tro på, men fri meg for hjelpesmennene han har å drages med" sa ei klok kvinne her ute engang.

  SvarSlett
 3. Mannen er ikke helt frisk. Mange som han! Husker da min mor var syk på sent 80 tallet, så skulle de jo prøve alt, og denne mannen var et av alternativene. Men nei, han kunne ikke helbrede kreft... Overrasket? Neppe! Og som oppvokst på sørlandet, det det finnes en menighet på hvert gatehjørne(seriøst!) så blir jeg rett og slett forbanna over slike mennesker!

  SvarSlett

Morsomt om du legg att ei strofe ;-)