Nyt øyeblikket!

Det er da eit fantastisk mantra!

Heile dagen er jo satt saman av øyeblikk - og hadde vi virkelig klart å nyte kvart av desse til fulle, ville livet vorte ein endelaus, boblande og euforisk rus! Men er det mulig?

Om vi bokstavleg talt skulle nyte kvart einaste øyeblikk - hadde me da fått gjort noko husarbeid i det heile tatt? Hadde me teke kveldsrunden i hagen for å klippe brunsneglar i to? Hadde me teke joggeturen rundt Åsen? Det er mulig det er deilig etterpå, men eg syns ikkje det er digg i det heile tatt mens det står på. Verken husarbeid, snegle-klipping eller jogging.

Men kanskje det å nyte øyeblikket ikkje nødvendigvis treng å bety at du har det behagelig, varmt, tørt, mjukt & morsomt?

Eg var nett ein tur på Rema 1000. Skulle kjøpe gulerøtter blant anna. Har fått oss kaniner, serru. Men eg blir forbanna! For eit firma, viss namn skal forbli unemt, har begynt å kalle gulerøttene sine for smaksgulerøtter. Hæ? Kva er det eg har ete før da? Usmaksgulerøtter? Dårligsmaksgulerøtter? Ingensmaksgulerøtter? Eg kjenner eg blir provosert - og du & du så deilig det er! Det er da heilt fantastisk at det er såpass liv i denne skrotten at eg har evna til å bli forbanna på gulerøtter! Eg vurderte eit øyeblikk å holde eit lite show der og da - eg kunne tatt ein Kjellen, og banna høgt for at nokon er så frekke at dei putter 10 gulerøtter i ein simpel plastikkpose, kallar dei Smaksgulerøtter og selger dei for 30 kroner. Det må da vere 29,85 kr i avanse pr pakke! Og me blir forleda til å tru at dette er dei einaste gulerøttene som smakar noko - dei andre er jo ikkje smaksgulerøtter! Det er da svindel!

Alle bekjente; Ta det med ro, eg kava meg ikkje opp. Eg la pakken fint i korga og spaserte vekk med eit smil om munnen. Fordi det var engasjement, det var varme, det var brusande blod og fnisande latter. Det var kort sagt eit øyeblikk verdt å nyte! ;-)

1 kommentar:

  1. Eg kjøpte av samme sorten på mandag..., og trur kje du dei byrja å takke for seg allereie på fredag??Under ei veke, syns d var dårleg, om d aldri så mykje er smaksgulrøter!!!

    SvarSlett

Morsomt om du legg att ei strofe ;-)